vrachtwagen 8x4 widespread laadkraan
vrachtwagen met getrokken dieplader
vrachtwagen met rijplatenoplegger
Man mesttank tankoplegger mesttransport
Scania R730 Broshuis kuipdieplader eurodieplader

Transport

Binnen Gebroeders Kok is het aan onze agrarische en infra werkzaamheden gerelateerd transport uitgegroeid tot een specifiek onderdeel van de organisatie. Naast het transport wat nodig is voor onze eigen werkzaamheden verrichten wij ook transport voor derden.

Het transport wat wij uitvoeren kunnen we opsplitsen in een aantal disciplines.

 • Transport van (infra)materieel
 • Transport van rijplaten, schotten en containers
 • Transport van grond, zand en infra gerelateerde materialen
 • Transport van drijfmest

Transport van (infra)materieel

Het transport van materieel is een wezenlijk deel van de transportwerkzaamheden die wij uitvoeren. Dit voeren wij uit met de volgende transportmiddelen:

 • Eurodieplader met 10*4 trekker. Deze zwaartransportcombinatie bestaat uit een broshuis kuipdieplader welke voorzien is van een uitschuifbaar bed en een laadvermogen heeft van 60 ton. deze wordt voorbewogen door een Scania R730 10*4 trekker. de combinatie is voorzien van de nodige ontheffingen en vergunning om de doorgaande transporten uit te voeren. Mocht u een transport hebben buiten deze ontheffingen dan verzorgen wij voor uw transport een passende ontheffing.
 • Semidieplader met 8*4 trekker en autolaadkraan. Deze veelzijdige transportcombinatie bestaat uit een uitschuifbare pacton semi-dieplader en een Scania R560 8*4 trekker met een 80 t/mtr autolaadkraan. Met deze combinatie worden diverse transportwerkzaamheden uitgevoerd. Zoals bruggen, opslagcontainers, bouwunits en ook materieel.
 • Semidieplader met 6*6 of 8*4 motorwagen. Deze transportcombinatie wordt vaak gecombineerd ingezet. De 8*4 vrachtwagen met kraan en containersysteem of 6*6 knijperauto kunnen op de projecten diverse werkzaamheden uitvoeren maar ook materieel meenemen of verplaatsen naar of op het project. De dieplader kan machines tot een bedrijfsgewicht van 28 ton transporteren.
 • Bakwagen met middenasaanhanger. Wij beschikken over meerdere bakwagens waarmee materieel zoals minikranen, midikranen, midishovels etc. mee getransporteerd kunnen worden.

Transport van rijplaten, schotten en containers

 • Kraanoplegger met 6*2 trekker. Met deze combinatie kunnen wij de gevraagde rijplaten en/of schotten halen, brengen en uitleggen of opnemen op uw project. de oplegger is uitschuifbaar zodat deze ook de langere rijplaten en schotten kan transporteren.
 • Rijplatenoplegger met 6*2 trekker. Deze combinatie kenmerkt zich door het lage eigen gewicht. Hierdoor blijft er een groot laadvermogen over om per rit een grote hoeveelheid rijplaten te transporteren. De combinatie moet geladen en gelost worden door materieel op locatie.
 • 8*4ws met 42 t/mtr kraan. Deze veelzijdige vrachtwagen wordt veel ingezet voor de aanvoer en uitleg van rijplaten. Met de laadkraan en vacuümunit worden de rijplaten 3,5×5 uitgelegd en naderhand weer opgenomen. via de afstandsbediening kan de vrachtwagen van buiten verreden worden.

 

Transport van grond, zand en infra gerelateerde materialen

 • 8*4ws met kabelcontainersysteem. Deze vrachtwagen kan van meerdere containers voorzien worden voor het transport van materialen.
 • 6*6ws met zijkipper en laadkraan. Onze beide 6*6 knijperauto’s zijn voorzien van een wide-spread tandemstel dit verhoogt de as-last per as en verlaagt het wringen tijden het manoeuvreren op de werkplek. Ook zijn beide auto’s voorzien van een 2-zijdige kipper. De vrachtwagens kunnen aan de achterzijde lossen maar ook aan bestuurderszijde.

 

Transport van drijfmest

 • tankoplegger met 6*2 trekker. Vanuit de vestiging de Weper in Oosterwolde wordt het transport van mest middels de mestopleggers gepland. Met 2 combinaties kunnen wij dit voor u uitvoeren. Eventuele benodigde administratie, bemonstering etc. kan ook verzorgd worden conform wet- en regelgeving.