Verhuur

Voor de uitvoering van projecten op minder draagkrachtige grond of tijdelijke een groot aantal vervoersbewegingen kunnen wij u voorzien van rijplaten in diverse varianten en ook draglineschotten. Daarnaast verhuren wij slootschotten waarmee u bijvoorbeeld een watergang tijdelijk kan afdammen.

Stalen rijplaten

Op vele infra en grondverzet projecten maar ook op evenementen worden stalen rijplaten ingezet als tijdelijke verharding. Wij verhuren rijplaten met afmetingen van 1 bij 5 meter, 1,5 bij 5 meter en 3,5 bij 5 meter. Deze platen kunnen wij met eigen transportmiddelen aanvoeren en eventueel uitleggen en naderhand opruimen. Door een grote voorraad kunnen wij u doorgaans vlot bedienen.

Rijplaten 3,5 bij 5 meter

Voor de grotere grondverzet en infra projecten worden veelal onze grote rijplaten van 3,5 bij 5 meter toegepast. Deze platen hebben in eerste instantie een groot voordeel door het grote draagvlak waarover de druk wordt verdeeld. Een bijkomend voordeel is de grotere weerstand tegen verschuiven. Dit scheelt aanzienlijk in het benodigde onderhoud aan de platenbaan. Vele shovel uren kunnen hiermee worden uitgespaard.

Rijplaten 3,5 bij 12 meter

Op projecten waar langdurig via een bepaalde route materiaal verplaatst moet worden zijn onze rijplaten van 3,5 meter breed en 12 meter lang een uitkomst. De platen hebben door het grote oppervlak een hoge weerstand tegen verschuiven. Door middel van een haak kunnen platen versleept worden met een shovel.

Beschermen ondergrond

Ook kunt u de rijplaten toepassen om bestaande verhardingen of ondergrond te sparen. Als u op bestaande verhardingen zware machines moet inzetten kunt u de belasting beter verspreiden door het leggen van rijplaten. Maar ook op vele evenementen worden onze platen toegepast om de ondergrond te sparen. Met het leggen van rijplaten voorkomt u een stukgelopen grasmat wat hoge herstelkosten voorkomt.

Kunststof rijplaten

Ook rijplaten van kunststof hebben wij in ons assortiment. Deze worden voor uiteenlopende projecten ingezet. Bij de aanleg van tuinen, bestrating of bescherming van erfverharding zoals bestrating. Door het lage eigen gewicht van de platen zijn deze door kleiner materieel te verplaatsen, eventueel zelfs handmatig te verslepen.

Draglineschotten

Van oorsprong ingezet om werkzaamheden met een dragline uit te kunnen voeren op minder draagkrachtige grond. Tegenwoordig veel breder ingezet. Nog steeds voor graafwerkzaamheden maar tegenwoordig met graafmachines. Maar ook voor afstempeling van hijskranen, tijdelijk kruisen van watergangen, als werkplateau bij ontgraven van damwandkuipen en dergelijke.

Draglineschotten hebben wij in diverse lengtes en breedtes. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Slootschotten

Voor het tijdelijk afdammen van watergangen hebben wij een assortiment slootschotten. Kenmerkend aan onze slootschotten zijn verstevigingen waardoor de schotten stabiel en goed handelbaar zijn. De schotten zijn voorzien van hijspunten waardoor het schot rechtstandig in de watergang geplaatst kan worden.

Direct rijplaten en/of draglineschotten huren

Het huren van rijplaten en draglineschotten is bij Gebroeders Kok van A tot Z geregeld. Per project wordt beoordeeld door onze medewerkers wat de effici├źntste manier is om de gevraagde hoeveelheid platen aan te voeren. Dit kan door middel van een vrachtwagen welke zelf kan laden – lossen en uitleggen. Maar ook door op locatie een shovel in te zetten voor het lossen en uitleggen. Samen komen we tot passende oplossing.