Gebroeders Kok homepage
Vestigingen:
   Bakkeveen, Heerenveen
      Grootegast, Oosterwolde
        Siegerswoude en
          Odoornerveen

Nieuws

 

Aflevering nieuwe mesttank, rupskraan en mobiele kraan (24-02-2017)

 

Afgelopen week namen we meerdere nieuwe machines in ontvangst. Onze vestiging Loonbedrijf Siegerswoude nam een nieuwe Joskin 13m3 4-wiel in line getrokken mesttank in gebruik. We hebben hierin geinvesteerd met als doel de bodemdruk zo laag mogelijk te houden. Ook hebben we met deze machine een hoge capaciteit en is hij erg wendbaar, waardoor de combinatie voor zowel grote als kleinere percelen zeer geschikt is. Naast de drie zelfrijdende Vervaet's is dit weer een mooie aanvulling op het mest-team.

In Bakkeveen werd er een nieuwe Liebherr 926 rupskraan met speciale lange giek afgeleverd en een nette gebruikte Liebherr 904 mobiele kraan. Beide zijn voorzien van lastmoment-beveiliging door Fa. Nijhuis uit Dronten. De kranen zijn hierdoor zeer geschikt voor werken langs het spoor.

 

     Väderstad maiszaaimachine in ontvangst genomen (07-02-2016)


Onze nieuwe Väderstad Tempo 8-rijige maiszaaimachine is gearriveerd. De machine zal voorzien worden van RTK-GPS aansturing en vloeibare kunstmesttoediening. Speciaal aan deze machine is de zeer exacte manier van zaaien bij hogere snelheid. De afstand tussen de zaden is altijd constant en het aantal missers is nihil.

We denken met deze nieuwe zaaimachine weer een stap vooruit te doen in de maisteelt. Afgelopen maisseizoen hebben we meerdere testen uitgevoerd met een identieke demo-zaaimachine. De resultaten waren hierbij erg positief, vooral met betrekking tot het egale zaaibeeld van de machine.
 Nieuwe Pacton dieplader 

 

Achter onze Scania R560 truck met 80 ton/meter autokraan is eind 2016 een splinternieuwe dieplader geleverd. Deze bijzonder behendige combinatie biedt zeer veel voordelen. Zo kan de autokraan op 24 meter afstand nog tot 1.800 kilo tillen. Verder heeft de dieplader een laadvermogen tot 40 ton en is deze voorzien van een gieksleuf en wielkuilen. Door de op afstand bestuurbare assen is de combinatie zeer wendbaar. Natuurlijk zijn alle benodigde vergunningen en ontheffingen aanwezig om ook extra lange en brede vracht te vervoeren. 
 Bomen zagen in Duitsland met Forestcutter

 

Deze herfst en winter werken we in de omgeving van Hannover met onze nieuwe Ufkes Forestcutter aan een mobiele kraan. Langs snelwegen en in stedelijke gebieden worden overtollige bomen verwijderd voor een Nederlandse opdrachtgever. In de volgende link enkele mooie foto's van het werk: http://www.chefkochs-forstmaschinenbilder.de/1609.php
 Bermen en taluds inzaaien met Herder arm


Nieuw in ons aanbod van werkzaamheden is het inzaaien van bermen en taluds met een zaaimachine aan de Herder arm naast de trekker. Met deze wendbare en compacte zaaimachine kunnen we diverse plantensoorten inzaaien op moeilijk bereikbare plekken. Wanneer u vragen heeft over deze machine, kunt u altijd even contact met ons opnemen.Inslurven ruwvoer en biomassa

 

Vanuit vestiging Loonbedrijf De Weper Oosterwolde zijn we dit jaar op pad met een inslurfmachine. Deze 'Feedtuber' wordt onder andere ingezet bij het inslurven of 'baggen' van bijvoorbeeld gesnipperde voederbieten. Ook andere ruwvoeders of biomassa zijn met deze machine in te slurven. Het product wordt onder hoge druk in een slurf geperst. Hierdoor zijn er veel minder conserveringsverliezen dan wanneer men bijvoorbeeld voederbieten over de maiskuil versnippert en mee inkuilt. Door de relatief geringe breedte van 4 meter zijn de slurven bijna overal in te passen, ook al is er maar beperkte ruimte op het erf. 

 

Bent u nieuwsgierig naar het inslurven van producten of heeft u vragen? Neem dan eens contact op met Gebroeders Kok Bakkeveen of Loonbedrijf De Weper Oosterwolde. (Foto met dank aan Grondig.com)

 

 

 

Slotenonderhoud weer van start gegaan

Het begin van de herfst kondigt ook het begin aan van het schoonmaken (hekkelen) van de sloten. Voor diverse gemeenten, agrariers en andere organisaties zijn we met een hoop machines in de weer om het water weer te laten stromen. We hebben dit jaar geinvesteerd in een extra Hooby hekkelkraan en meerdere brede hekkelbakken voor aan de mobiele en rupskranen.
 
 


Nieuwe Liebherr 916 en 2 stuks Kaweco aangedreven silagewagens

In september namen we meerdere nieuwe machines in ontvangst. Ondere andere nieuwe Liebherr mobiele kranen, waarvan één een zeer compleet uitgeruste 916 in de bedrijfskleuren van Van Der Wiel is. Ook hebben we geinvesteerd in twee nieuwe Kaweco Radium 50 silagewagens met mechanisch aangedreven wielen. Ideaal bij natte omstandigheden in het veld en perfect om de wagen altijd bovenop de kuil te kunnen lossen.
 

     


Explosieven opruimen

Vanaf heden kan Gebroeders Kok u ook van dienst zijn bij het werken in risico gebieden met betrekking tot explosieven. We hebben hiervoor een van onze  Liebherr rupskranen uitgerust met een op maat gemaakte explosieven cabine. Deze ‘bom cabine’ beschermt de machinist tegen onheil van buitenaf. Natuurlijk is de machinist speciaal opgeleid en gediplomeerd voor het werken in deze risicovolle explosieven-gebieden met deze speciale machine.
Voor vragen kunt u natuurlijk altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

 

Buiten dienststelling

Afgelopen Pinksterweekend zijn met uiterste precisie twee loodzware onderdoorgangen geplaatst. In opdracht van Max Bögl en Oosterhof Holman heeft Gebroeders Kok hierbij de grondwerkzaamheden opzich genomen. Klik op de afbeelding voor een timelapse met de werkzaamheden tijdens de buiten dienststelling.   

Rijplaten walsen


Gebroeders Kok helpt u ook graag met het walsen van uw rijplaten. Klik op de onderstaande afbeelding voor een filmpje van de wals.